Klicka för bildarkiv
Bilder från förr
 
Den här bilden är en klassiker
Klassisk bild från 1970

Fotografiet är ett av väldigt få arrangerade bilder som finns från den här tiden. Noga räknat det ena av två, i det närmaste identiska kort, som togs på Vasavägen i Tumba utanför Steffes föräldrahem någon gång under sommaren 1970. Fotograf på detta kort var Åke. Fotograf på det andra kortet var Räven.
På denna bild sitter Räven på tredje hojen från vänster, han har en kamera i handen. På det andra kortet, som jag tyvärr inte har någon kopia av har Räven och Åke bytt plats. Själv sitter jag på Åkes H-D med den närmast osannolikt stora lyktan och det 120 cm breda styret medan HD-Olle har en i sammanhanget försumbart stor lykta på sin HD-chopper, för övrigt en av Sveriges tidigare. Här kan också nämnas att de speciella huvudbonader som några av oss bär var de vi åkte i, de var alltså inte speciellt påtagna för fotograferingen.
Bakre raden från vänster:
Sotarn sitter på sin BSA Lightning A65 650 cc –66
Torkel sitter på sin Norton Commando S 750 cc –69
Räven sitter på sin Honda CB750 Four –70
Ludde sitter på sin BSA Lightning 650 cc –70
Peppe sitter på sin Norton Commando Fastback 750 cc –68
HD-Olle sitter på sin Harley-Davidson 1000 cc topp –47
Matte sitter på Åkes Harley-Davidson 750 cc sida –42 (körde normalt sin Norton P11 Scrambler 750 cc –68 men här på H-D för Åke hade ännu inte fått körkort, men ville gärna åka på sin egen hoj)
Steffe sitter på sin Harley-Davidson 750 cc sida –43
Bersan sitter på sin Norton Commando Fastback 750 cc –68
Kjelle sitter på sin Honda CB450 cc -69
Främre raden från vänster:
Anki, Nonne, Barbro, Elinor, Kicki och Jullas (körde normalt sin Triumph Bonneville 650 cc –68
I bakgrunden skymtar Gunnar, en kollega i Strängnäs till Matte och Torkel, stående vid Mattes VW-bubbla –61 med ”Herbie”-stuk och med sin egen Volvo PV 544 av tidig sextiotalsmodell stående längre upp i backen. Barnen var nog bara fascinerade och lite rädda åskådare till dessa ”farliga” knuttar. (Det är ganska troligt att ett av dessa barn är Bobby i nuvarande Hydet Mc.)

Klicka för bildarkiv