Hydet veteranerna är en kamratförening
skapad av före detta medlemmar i Hydet MC

Vi har eller hade ett stort gemensamt intresse för hojar och hoj-åkning. Men så slutar man. Det bildas familj och man får barn. Ny släkt. Hem och skola. Arbete och karriär. Det är mycket som ska göras och åren går.

Men barn växer upp och skaffar sig egna intressen. Plötsligt en dag inser man att tiden rusat iväg. En ljummen sommardag, när en hoj brummar förbi, minns man plötsligt hur det kändes – och man känner suget.

Man minns friheten – kamraterna – gemenskapen – kärleken. (Många mötte sin livskamrat i hojgänget.)

I dag har många fått återfall. Man dammar av någon gammal relik i källaren. Eller skaffar ny hoj. Upptäcker till sin glädje att man inte är ensam och oliktänkande utan inser att vi är många likasinnade.

Många säger att resan är målet – men jag tror att vi också oftast hade mål med våra resor. Och det var umgänget med likasinnade kamrater. Det är den resan vi fullföljer med vår förening.

Vi träffas några gånger om året för att ha en trevlig stund, träffa äkta och oäkta hälfter, barn och barnbarn och eventuellt häva någon pilsner samt naturligtvis utbyta minnen från fornstora dar.